Vad innebär Ljuddämpande Golv?

Ett ljudabsorberande golv är konstruerat utav material som absorberar ljudvågor orsakade av hårda föremål som kommer i kontakt med dess yta. Utan särskild hänsyn till golvmaterialet kommer vissa golv att förstärka även de minsta ljuden, vilket skapar en distraherande och obekväm akustisk miljö. Fogfria, hartsbaserade golv kan påverka akustiken på ett positivt sätt utan att kompromissa med hållbarhet och funktion.

Fördelarna med Golv med Texturerade Ytor

Oljud. Vi känner alla till att det kan ha en oönskad effekt på våra kroppar. Forskning har gång på gång visat att höga ljudnivåer på sjukhus eller vårdinrättningar kan förvärra patienternas och personalens situation. I skolor orsakar höga ljudnivåer en försämrad inlärning. Akustik är en mycket viktig faktor för inredare, speciellt i sjukvårds- eller utbildningsmiljöer.

Några av de viktigaste förmånerna är:

 • Ger en bekväm och eftertraktad miljö för personal och besökare där dom kan fokusera och återhämta sig, speciellt på skolor och sjukhus
 • Sänker störande ljud på arbetsplatser och skolor och ökar därmed produktiviteten
 • Ger en mer hälsosammiljö för anställda. Oljud kan bidra till högt blodtryck och andra stressrelaterade sjukdomar. Ljudabsorberande golv är också mjuka och behagliga att gå på vilket är ergonomiskt.

Rekommenderade Industrier

Ljuddämpande golv är användbara inom många industrier och områden, men är särskilt viktiga i områden där bekväma, tysta miljöer är viktiga för anläggningens syfte.

Rekommenderade industrier inkluderar:

Rekommenderade Produkter


Många golvmaterial som förbättrar akustiken gör det på bekostnad av andra egenskaper, såsom slitstyrka, smuts och stöttålighet samt tvättbarheten. Fogfria, hartsbaserade golv kan påverka akustiken på ett positivt sätt utan att kompromissa med hållbarhet och funktion, vilket ger inredare balansen de söker. Vårt team av Områdesansvariga samt Arkitekt- och Ingenjörsrepresentanter hjälper dig att hitta det bästa ljuddämpande golvet som möter dina specifika behov.

Rekommenderade produkter inkluderar:


 • Välj rätt produkt

 • Ni kan ringa oss: +46 70-1906800

  Eller så kan ni skicka ett mail: info@stonhard.se 


  Stonhard Sweden AB

  Box 7305 | 103 90  Stockholm | Sweden 

  Registration number: 559250-2065  

 • Pharma Industry Solutions.jpg