Vad är Nötningsbeständiga Golv?

Nötningsbeständighet innebär ytans förmåga att emotstå slitage från fottrafik, mekanisk trafik och mekanisk utrustning. Med tiden utsätts alla golvytor för förslitning och repor. Vissa ytor är mer motståndskraftiga mot slitage än andra. Det finns tester som säkerställer att ditt golv uppfyller kraven på nötningsbeständighet. American Society for Testing and Materials (Det Amerikansk Institutet för Test och Material) är en internationell teknisk och vetenskaplig utbildningsorganisation som är dedikerad till standardisering av specifikationer och testmetoder. Standardmetoden för testning av nötningsbeständighet (ASTM D-4060, CS-17) finns på <a href="http://www.astm.org/Standards/D4060.htm" target="_blank">http://www.astm.org/Standards/D4060.htm</a>.</p>

Fördelarna med Nötningsbeständiga Golv

Golv i såväl industriella som kommersiella miljöer måste prestera under lång tid i förhållanden med högt slitage.

Några av de viktigaste förmånerna är:

 • Undvika repor och skrapmärken som gör ett golv mindre attraktivt, speciellt i kommersiella och offentliga lokaler.
 • Klara av slitage på grund av tunga maskiner och trucktrafik i produktionsindustrin.
 • Spara tid och pengar på grund av reparationer eller omläggning av golvytor för att dessa är slitna eller ser tråkiga ut.

Rekommenderade Industrier

Kommersiella och industriella miljöer föredrar nötningsbeständiga golv.

Rekommenderade industrier inkluderar:

Rekommenderade Produkter


Stonhard följer de testförfaranden som administreras av det Amerikanska Institutet för Testning och Material för Nötningsbeständighet av Organiska Beläggningar av Taber Abraser. Som testobjekt använder vi ett prov likställt med golvet, vilket består av hartset och härdningsmedlet, samt det nötande materialet. Detta prov testas sedan i vårt toppmoderna fysiologiska testlaboratorium. De värden vi rapporterar är konservativa. Ett företag som påstår sig lägga nötningsbeständiga golv bör uppvisa bevisade testresultat eller erbjuda sig att lämna ut material för en oberoende laboratorieanalys. Vårt team av Områdesansvariga samt Arkitekt- och Ingenjörsrepresentanter hjälper dig att hitta det perfekta nötningsbeständiga golvet för just din miljö.

Rekommenderade produkter inkluderar:


 • Välj rätt produkt

 • Ni kan ringa oss: +46 70-1906800

  Eller så kan ni skicka ett mail: info@stonhard.se 


  Stonhard Sweden AB

  Box 7305 | 103 90  Stockholm | Sweden 

  Registration number: 559250-2065  

 • Pharma Industry Solutions.jpg